Şeytan'ın Günlüğü kitap incelemesi

 Şeytan'ın Günlüğü kitap incelemesi

- İnsan olmak zor muymuş Toppi? Toppi hıçkırıklar içinde onayladı: - Çok zormuş Bay Wandergood. Şeytan dediğinizde aklınıza ne geliyor? Evet aklınızdaki bu imgeyi unutmayın. Çünkü biz insan evladı şeytana papucunu ters giydirecek kadar kötüyüz. İnsanlarla oynamak isteyen Şeytan arkadaşını da yanına alarak sahneye giriş yapar. Tek isteği biraz oyun oynamaktır. Bu yüzden milyarder Wandergood yerine geçen şeytan, sadık hizmetkarı Toppi ile beraber insanlara milyarlarını dağıtma düşüncesi ile yola koyulur. Bize insanlaşmasını anlatan şeytanın çeşitli olaylardan sonra kendinden bahsederken 'Ben' değil de 'ben' şeklinde yüceltmeyi azaltmasına şahitlik edeceğiz. Andreyev... Bizi bu serüvenin tam içine alıyor. Kitaptaki her cümlenin altını çizmek istedim neredeyse. Harika bir kitaptı. MBir alıntı ile bitirmek istiyorum. "Ama berbat bir çağa denk gelmişsin Şeytan dostum. '..' buraya gelmek için epey geç kaldın. '..' artık dünya senin yeteneklerine muhtaç değil. '...' Böyle etkileyici, korkusuz, her şeyi yapmaya hazır iblisleri senin cehenneminde bulabilir misin? Oysa öyle küçükler ki, tarih sahnesinde bir yerleri bile olmayacak."



Share on Google Plus

About gezen mühendis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi

  Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi Ufkunuzu genişletecek, bir çok olaya farklı açıdan yeni bir görüş kazanacağınızı düşündüğüm kitap. En azın...

Bu Blogda Ara