Rahel Tanrı'yla Hesaplaşıyor Kitap İncelemesi

 

Rahel Tanrı'yla Hesaplaşıyor Kitap İncelemesi

"İnsanlık barışı bulamadı hâlâ..." Kısa öyküleri dünyaları sığdıran başka bir başyapıt. Zweig hiçbir kitabında beni hüsrana uğratmıyor. Böylesine kaliteli bir yazarın böylesine bir zorlu döneme gelmesi... Belki de onun hikayelerini bu kadar derinden yapan şey tam olarak budur. O kalbini hikayelerine akıtıyor. Bu benim görüşüm ama ilk hikayede sanki tanrıdan merhamet beklerken o güzel günleri görmenin isteğini, güvercinin konacak yer bulamamasını tufan dönemine benzetmesi mevcut ruhani ve gerçek hayatını ve son hikayesinde ise başkalarının insanlar için hüküm vermesini, insanların birbirini öldürmesinin yanlışlığını çok güzel işlemiş. Üç hikayesi de birbirinden özgün birbirinden güzeldi. Tam olarak 10/10 puanı hak eden bir kitaptı.



Share on Google Plus

About gezen mühendis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi

  Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi Ufkunuzu genişletecek, bir çok olaya farklı açıdan yeni bir görüş kazanacağınızı düşündüğüm kitap. En azın...

Bu Blogda Ara