Amok Koşucusu - Stefan Zweig Kitap İncelemesi




Stefan Zweig... Sanırım en sevdiğim yazar. Dışarıdan bakınca incecik bir kitap gibi görünse de eserleri, okumaya başladığınız zaman sizi doğrudan bir öykünün içerisine alıyor. Amok koşucusu da aynen böyle bir kitaptı. Tek oturuşta bitirdim. Kesinlikle güzel bir kitaptı.

Her zamanki gibi derin ve düşünülmüş insanı içine çeken bir öykümüz var elimizde. Bir hanımefendinin yardım istemesi ile 'amok' haline gelen doktorumuz gerçekten da sadece onu görür, ne sağını ne de solunu... Reddetmenin sorumluluğu altında ezilen doktorumuz ona verdiği söz için son sayfaya kadar uğraşır. Kitap 64 sayfa dolayısıyla fazla açabilmemin imkanı yok. Hiçbir sayfa boşa doldurulan sözlerden ibaret değil. Her şey net ve gerçekçi olarak yüzümüze vuruluyor.
Olayları biz ise ikisi gemide konuşurken o gecenin karanlığında dinleyen üçüncü kişi oluyoruz.

Sanırım diye başlamıştım cümleye ama kesinlikle olarak değiştirmek istiyorum. Bu yüzden en sevdiğim yazar... Çünkü her zaman olayları her şeyi ile gözümüzün önünde belirmesini sağlayabiliyor.
Share on Google Plus

About gezen mühendis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi

  Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi Ufkunuzu genişletecek, bir çok olaya farklı açıdan yeni bir görüş kazanacağınızı düşündüğüm kitap. En azın...

Bu Blogda Ara