ölüm günün kutlu olsun film yorumu (Happy Death Day)

yazarken çalıyordu: Nightcore - Infected


Hazır vizyona 2. filmi geliyorken, birincisini de taze tze izlemişken yorumlamak istedim. Öncelikle beyaz perde açıklamasına bakalım ardından film hakkındaki düşüncelerime geçeceğim.

Ölüm Günün Kutlu Olsun

Happy Death Day



BeyazPerde:
Sıradan bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Tree'nin hayatı, maskeli bir katil tarafından şaşırtıcı bir şekilde değişir. Katil tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına uyanır. Öldürüldüğü günün tüm detaylarını ve korkunç sonununu tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ta ki katillinin kimliğini ortaya çıkarana kadar.
Başrollerinde Jessica Rothe, Israel Broussard ve Ruby Modine'in yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Christopher Landon oturuyor. Senaryoyu ise Landon ile birlikte Scott Lobdell kaleme aldı.

Vizyon tarihi: 13 Ekim 2017 (1s 37dk)
Yönetmen: Christopher Landon
Oyuncular: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine devamı
Tür: Korku, Gerilim
Ülke: ABD
Orijinal adı:  Happy Death Day

ölüm günün kutlu olsun film yorumu (Happy Death Day)

-SPOİLER içeren bölüm-
 Bundan sonrası benim film için yorumum olacaktır, dolayısıyla ne kadar dikkat etsem de spoiler içerebilir ve izlerken aynı tepkileri vermenizi engelleyebilir. Bundan sonrasındaki kısmı lütfen filmden sonra okumaya gayret ediniz.

 Sınırsız sayıda bir hayatınız olduğunu farz edin... Mükemmel gibi geliyor değil mi? defalarca ölebilir, defalarca yaşayabilir ve değiştirmek istediğiniz şeyleri değiştirebilirsiniz. Peki ya sadece bir güne sıkışmış olsanız? Sürekli aynı günü, aynı sözlerle yaşasanız? Ve en kötüsü o gün hep sizi öldüren bir katiliniz olsa? Eskisi kadar hoş gelmiyor kulağa öyle değil mi... Peki ya katilinizi bulursanız işler nasıl bir hal alacaktır? 







Kendi katilini ararken her seferinde aynı çocuğun yatak odasında uyanmaktadır. Karakterimiz başta nasıl bir kafada onu seçmiş olabilirim derken zamanla çocuğun ona olan tutumu, ona olan bakış açısını fazlasıyla değiştirmektedir. 

Bence kesinlikle filme ayrı bir tat vermiş. Tezatlıklar genelde göze hoş geliyor...

filmde fazla bir dedektiflik havası yoktu. Elbette katili aramaya çalışıyorsunuz ama ipucu zaten her gün sizin gözünüzün önünde duruyor dolayısıyla o çok netti ama genede eğlenceli bir filmdi. Tür olarak her ne kadar korku ve gerilim dense de daha çok eğlenmelik filmdi.
Benim puanım 7.8/10



 Iyi Seyirler...












Share on Google Plus

About gezen mühendis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi

  Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi Ufkunuzu genişletecek, bir çok olaya farklı açıdan yeni bir görüş kazanacağınızı düşündüğüm kitap. En azın...

Bu Blogda Ara