SUMMONER S WAR: SKY ARENA

Bugün sizlere oynamaktan zevk aldığım oyunlardan bir tanesi olan summoner s war oyununu anlatmak istiyorum :)
Öncelikle oyun tercihimin nedeni depolama alanını fazla kaplamaması. Ne uyduruk oyunlar var 30-40mb yer kaplıyor. Oysa bu oyun yalnızca 7-14mb ve bu kadar küçük yer kaplamasına karşın oldukça kaliteli. Eee ne de olsa Com2uS yapımı bir oyun :)  her neyse nerede kalmıştık, hah oyunun ücretsiz olduğunu söylemekten mutluluk duyarım :)
 Açıkçası oyunu ilk oynadığım zamanlarda oldukça saçma bulmuştum ancak zamanla oyunun mantığını anlayınca oldukça sevdim. Sizde de aynısı olabilir diye diyim istedim.
 Oyunda para ile alışveriş açık ama siz siz olun oyuna para yatırmayın. '' Ne yani biz kötü mü olalım?'' dediğinizi duyar gibiyim. Yatırmayın diyorum çünkü paranızı harcamadan da kristal kazanabilirsiniz. nasıl mı?

Kristaller ve oyuna para harcamak:

 Kristal kazanmanın en kolay yöntemi günde 1 defa oyuna girmek. Bunun dışında da bir şey yapmanız gerekmiyor. Her 6 günde 1 belli bir miktar kristal size veriliyor ve ay sonuna kadar her gün girerseniz size karanlık grubuna ait 3yıldızlı bir canavar veriyorlar. Oynayanlar o grubun canavarlarını bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorlardır zaten :( 

 Bir diğer yöntem ise shop>cash shop> free ye basmak. Karşınıza pek çok oyun ve yanlarında bu oyunları indirirseniz ne kadar kristal verecekleri yazar. Nereden bilecekler  demeyin indirdikten yaklaşık bir kaç dakika sonra kristaliniz geliyor. :) 

Eğer pek çok kristaliniz varsa bunları basit şeyler için harcamamanızı öneririm. Üstteki resimde hemen cash shop un yanında special yazısını göreceksiniz. İşte orası krsitallerinizi daha tasarruflu harcamanız için en mükemmel yöntemdir arkadaşlar. Size önerim biriktirip kullanmanızdır. Her 75e ulaştığınızda mystical summon (m.s.) dediğimiz olaya başvuruyoruz evet :( tek amacımız daha güçlü bir canavar elbette. ancak bunu bölümler aracılığı ile de elde edebiliriz. Örneğin cairos dungeon dediğimiz alanda  giant b5 ve hall of dar b4 de defalarca m.s. düşürdüm. :) 
Hazır karakter yani canavar demişken daha iyilerini nereden edinebiliriz ve kötü canavarlarla bile güçlülerini nasıl yeneriz ona gelelim...

Karakterlerimiz ( sevgili canavarlarımız ) 

Öncelikle canavar edinmemizin pek çok yolu var ve bunlar oldukça basit. Ama bizim için önemli olan canavar edinmek değil güçlü canavar edinmek. :)
unknown scroll: En kolay canavar edinme yönteminiz bu olacak :) Hatta görmekten bıkacaksınız. ama maalesef ki yalnızca 1-3 yıldız arasında çıkarıyor ve ne kadar şanslı olursanız olun maalesef ki çok nadir 3 yıldız çıkıyor...
mystical scroll: 3-5 yıldız arasında çıkar. Henüz 5 yıldız çıkartamadım ama oldukça fazla 4 yıldız çıkıyor. 240 glory point ödeyerek alabilirsiniz. Ancak zor bölümlerden sonra sık sık çıkıyor :)
mystical summon:  İşte 75-75 kristallerimizin sömürüldüğü yer burası :) mystical scroll için dediklerimin aynısı geçerli. Tek fark azıcık kristalimiz olsun hemen buraya koşturacağız :) uzunca bir süre bu huyumuzdan da kurtulamayacağımıza eminim :)
social summon En sevdiğim summon yeri. Nedeni ise günde en az 5 tane summon garanti olmasından geliyor. Burası arkadaşlarınıza yolladığınız kalpler ve onların size gönderdiği kalplerden oluşuyor. Tabii ki onlara boşuna Yardım etmiyorsunuz eğer sizin canavarınızdan yardım alırsa da size kalp geliyor. bu yüzden ana karakteriniz önemlidir.
summon monster: burası secret dungeon dan topladığınız canavarların biriktiği yerdir. Arkadaşlarınıza ödül olarak bazen secret dungeon gelir ve sizde bundan yaralanabilirsiniz. :) Tek yapmanız oyuna girmek ve birikene kadar sürekli kazanmak. Kimi canavar 10 tane kart ister kimisi 40 tane... Göze çok gelebilir ama siz 2 defa son  levele gelirseniz 10 tane kartı zaten toplamış oluyorsunuz:)

Bir diğer yöntem ise bölümlerden kazanmak. 


Şimdilik açılmış 10 bölge var. Onlardan herhangi birine tıklarsanız aşağıdaki gibi bir alan çıkar. drop info yazısına basarak o bölgeden ne kazanma ihtimaliniz olduğunu görebilirsiniz.
 Zor bölümleri oynadıkça kaliteli ödül çıkma şansı artar. Örneğin normal bölümde  oynarken 1 unknown scroll veriyorsa zor bölümlerde 3 tane felan verir. 

Canavarları daha güçlü yapmak

 Az önce dediğim gibi güçlü canavarlar çok nadir çıkar. Bize düşen ise en kötülerini bile çok güçlü yapmak. Bu yöntemlerden en iyisi ise evolution dediğimiz olay. Bu yöntem ile canavarınızın +1 yıldız kazanmasını sağlıyoruz. Tabii ki bu kadar basit değil. :( Bunu yapmak için karakterinizin max. lv olması gerekiyor. (3yıldız-25lv, 4yıldız-30lv gibi) ve 2 yıldızdan 4 yıldıza çıkaracaksanız 3, 4yıldızdan 5 yıldıza çıkarcaksanız 5, 5ten 6 ya 6 adet aynı yıldızda canavara ihtiyacımız var. 
Örneğin: 3 yıldızdaki bir canavarımızı 4e çıkarmak istiyoruz. o zaman 3 tane 3 yıldızlı canavara ihtiyacımız var(bunlar max. lv olmak zorunda değil.) ve tabii ki 10.000 mana stones( oyunun para birimi) gerekiyor.

  Bir güzel yöntem ise yeteneklerine level atlatmak :)

  Bu yöntem iki şekilde gerçekleştirilir.
1. aynı cins olan ( grup/element önemli değil) canavarlar ile.
2. devilmon dediğimiz yaratıklar ile. 180 glory point ile alabilirsiniz. Ama neye harcamak istediğinize dikkat edin :)

Ve son olarak anlatacağım mana stones lazım bölümü :) Böyle diyorum çünkü rune dediğimiz taşlar yüklü bir mevla olmadan + basılmıyor. Ne gıcık değil mi?
 Burada önemli olan canavarınızın atak mı yoksa defans kısmında mı olmasını istediğinizdir. Oyunda böyle bir ayrım yok ama size önerim kafanızda bu ayrımı oluşturmanız. Açıkçası benim adıma arenada koruyan canavarlarımın 2si defans 2 si atk olacak şekilde ayarladım. Ancak  saldırırken 3 atk 1 defans olarak oynuyorum. Bu yöntem oldukça işinize yarar. Neyse gelelim konuya... Bir canavara 6 adet rune ekleyebilirsiniz. Bunları grup olarak eklemeniz oldukça önemli çünkü gözden kaçmayacak bir yüzde veriyorlar. Her canavarın rune uyumu farklıdır. Hangisinin neyde iyi olduğunu karakter yorumlarına bakarak öğrenebilirsiniz.
Taşları kullanırken varsa % olanları kullanmaya çalışın. Çünkü bu normal olanlardan kat be kat daha fazla ekleme yapacaktır.

Karakter kilitlemek, Ana karakteri seçmek



Oyunda yaptığımız en büyük hatalardan biri güçlü bir karakteri silmek veya başka bir karakteri güçlendirmek için kullanmaktır. Pek çok arkadaşımdan duydum ki pek çoğu bu özellikten bihaberdar. O yüzden bundan da bahsetmek istedim. Canavarlarımızın bulunduğu yere girdikten sonra en altta sağda 2 tuş görürüz. bunlardan üstteki karakter yorumları görmemizi sağlar.  Altındakine bastığımızda ise canavarımızı kitleyebileceğimiz, silebileceğimiz, ana karakterimiz yapabileceğimiz bir tablo çıkar buradan kitleyin ve bu dertten kurtulun :)
 Tüm canavarların sıralandığı yerde jean canavarının köşesinde bir taç göreceksiniz. Bu onun ana canavar olduğunu belirtir. Bunu az önceki tablodan ilk seçeneği işaretleyerek yaparız. Bu gerçekten önemli çünkü sizi ekleyen kişiler ana karakterinizi kullanarak sizden yardım alır. Bu da +10 kalp demek. 5 arkadaşınız olsa hepsi normal kalp yollasa, bir de üstüne canavarınızı kullansa  zibilyon summon hakkınız olur ki 50 tane arkadaş ekleme hakkınız var. 
Laf açılmışken arkadaşlarınızın yarısını güçsüz( canavarınızı kullanıp kalp gelmesi için) yarısını da güçlü ( size bölümde yardım etmeleri için) seçin.  Oldukça işinize yarayacaktır. Ve max. 49 arkadaş ekleyin. Eğer 50 de 50 yaparsanız arkadaş isteği alamazsınız. Seçenekleriniz olması her zaman iyidir. Bir de milleti ekleyip ekleyip silmeyin. Nedeni ise günde 5 arkadaş silebiliyorsunuz. adamlar bizi çözmüş yahu yoksa herkes kalp atar silerdi :D

Arena da sizi temsil eden canavarları seçmek

 Upuzun bir kule var. ona basın ve defense seçeneğine basın. Sizi temsil eden canavarları göreceksiniz. Başta anlattığım atk ve defans olaylarını göz önünde bulundurup 4 adet canavarınızı seçin. Bu oldukça önemli çünkü kristal kazanma yöntemlerinden biri arenadır. Her hafta arenadaki seviyenize göre kristal verirler. eğer bu 4 canavarı düzgün seçemezsek düzgün bir mevla kazanmak oldukça zor olur. 
Burada dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan biri ise leader monster. Yani lider canavarımız. Yukarıdaki resimde bazı canavarların altında sol tarafta bir özellik göreceksiniz. Bu onların lider yeteneği taşıdığını gösteriyor. 
Açıkçası ben resistance dediğimiz olaya önem veriyorum. Nedeni ise bir çok zarara dayanıklılık göstermeleri. Örneğin karşı taraf canavarınıza iyileşmemesi için yetenek uyguluyor ancak siz bundan etkilenmiyorsunuz. Karşı taraf için ne kadar sinir bozucu siz tahmin edin :)

Alan tanıtımı

1-savaş alanı
2-canavarlarınızı görebileceğiniz yer
3- günlük görev ve genel görevlerinizi öğrenebileceğiniz yer
4-guild ve arkadaş listeniz
5- genel mağaza
6- summon olayını gerçekleştirdiğimiz kısım
7- tranquil forest: 4 canavara kadar sınırı olan bu alanda saat başına exp doldurabilrsiniz
8- fuse center: element taşlarını mana stone karşısında yükseltebileceğiniz  yer
9- power up circle: evolotion ve normal lv atlatma işlerini yapacağımız yer
10- saatte 1 defa değişen ürünlerin yer aldığı kısım. yabana atmamak gerek çok güzel şeyler satılabiliyor.




1- defens kulesi: place defense, element taşlarını ve en son kimlerin biri yendiğini görebildiğimiz yer.
2- savaş alanı
3- temple of wishes: oyundaki önemli şeylerden biri de bu. Günde 1 defa uygulayabilsek de oldukça karlı bir olaydır. kristalden canavara pek çok şey çıkar. 
4- mana stones: mana stone kazanmamızı sağlayan yer. çevredeki mavi renkli şeylerin çoğu daha fazla mana stones kazanmak için :)
5- burası bizim geçim kaynağımız :D event dediğimiz yer en yeni haberleri ve ödülleri barındırıyor. örneğin geçen hafta 1ms, 130 kristal, enerji ve bir kaç şey daha vermişti :) tek yaptığımız şeyse görevi yapmak. bazen bu sadece oyuna giriş yapmak bile olabiliyor. sık sık kontrol etmekte fayda var :) 

Son olarak bu summoner s war sky arena oyunu için güncel bir hile bulunmamakta. Çok uğraşmama rağmen bir sonuç alamadım. Hepsi yalan-dolan. Kanmayınız.  :) 



Çalıntı değildir. Emeğe saygı :)

Share on Google Plus

About gezen mühendis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 yorum:

  1. nasıl bu kadar enerjin var ben her gün enerji sıkıntısı çekiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkinlik ödüllerinden ve görevlerden bol miktarda topluyorum

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. 22.12.2016 YANİ BUGÜN İTİBARİ İLE ETKİNLİK SAYFALARINA GİRİŞ YAPAMIYORUM BİLGİSİ OLAN YADA GİREBİLEN VARMI.(bir kaç gündür noel çorabı ve canlı arenadan gladyatör malzemeleri kasıyordum bugun değişim sayfasına giremedim)

    YanıtlaSil

Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi

  Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi Ufkunuzu genişletecek, bir çok olaya farklı açıdan yeni bir görüş kazanacağınızı düşündüğüm kitap. En azın...

Bu Blogda Ara