Üniversite Not Ortalaması Hesaplama






Kredili sistemde okuyan bir üniversite öğrencisinin üniversite not ortalamasını hesaplamak için okulun not sistemini, öğrencinin dönem içinde almış olduğu dersleri, her dersin kredi sayısını ve aldığı notları seçtikten sonra hesapla butonuna basınız.


....

Dönem not ortalaması nedir?

Öğrencilerin, tamamladıkları yarıyılda almış oldukları derslere ait başarı notları kullanılarak hesap edilen ortalamadır. Dönem not ortalaması yerine yarıyıl not ortalaması da denilmektedir.

Genel not ortalaması nedir?

Öğrencilerin kayıtlı oldukları eğitim-öğretim programında almış oldukları tüm derslere ait başarı notları ve derslerin kredi sayısı kullanılarak hesap edilen not ortalamasıdır.

Transkript nedir?

Öğrencilerin dönemlik olarak not dökümlerinin yer aldığı belgedir. Öğrenci işlerinden edinilebilir.

Ağırlıklı krediler toplamı nedir?

Her dersin kredi sayısı ile o derste alınan notun başarı puanının çarpılması sonucu elde edilen kredilerin toplanması ile oluşan toplam kredidir.

Bu hesaplama aracı ile Açık Öğretim Fakültesi not ortalaması hesaplanabilir mi?


Evet, kredili sistemin uygulandığı tüm üniversitelerin not ortalaması bu hesaplama aracıyla hesaplanabilir. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) de bunlara dahildir.



Share on Google Plus

About gezen mühendis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi

  Rotasız Seyyah Kitap İncelemesi Ufkunuzu genişletecek, bir çok olaya farklı açıdan yeni bir görüş kazanacağınızı düşündüğüm kitap. En azın...

Bu Blogda Ara